گوگل مای بیزینس یک ابزار قدرتمند است که توسط شرکت گوگل ارائه میشود و به کسب و کارها کمک میکند تا در محبوبیت و دیده شدن آنها در جستجوی گوگل بهبود ببخشند. این ابزار یک راهکار کامل برای بهینهسازی سایت و جذب مشتریان است، که به صورت رایگان در دسترس عموم قرار میگیرد.
جستجوی محلی در حال توسعه است و روز به روز در جستجوی گوگل یک ابزار بسیار ارزشمند برای نمایش کسب و کار شما به مشتریان معرفی میشود. با استفاده از گوگل مای بیزینس میتوانید اطلاعات کسب و کار خود را نمایش دهید، نظرات مشتریان را مدیریت کنید و بهترین راهکارها برای بهبود رتبه و چشمانداز کسب و کار خود را بدست آورید.
همچنین، گوگل مای بیزینس به شما امکان میدهد تا نقشه کسب و کار خود را بر روی گوگل مپ تعریف کنید و اطلاعات جغرافیایی مهم را در اختیار مردم قرار دهید. این به مشتریان کمک میکند تا به راحتی دسترسی به شما و محل کسب و کارتان را پیدا کنند و دوراهیهای بهتری برای رسیدن به مقصد مورد نظر خود داشته باشند.
نکته قابل توجه این است که گوگل ماب بیزینس برای کسب و کارهای ایرانی تحریم است و استفاده از آن در ایران محدود شده است. اما شاید سؤال پیش بیاید که کسب و کارهای ایرانی باید چه کار کنند؟ پیشنهاد ما استفاده از گوگل مپ است. ثبت بیزینس در گوگل مپ مزایای زیادی دارد که برای دانستن مزایا و نحوه ثبت لوکیشن میتوانید مقاله اضافه کردن آدرس به گوگل مپ را مطالعه کنید.
چنانچه با مطالعه این مقاله به هر دلیل موفق به ثبت کسب و کار خود در گوگل مپ نشدید، پیشنهاد میکنیم که این کار را به یکی از سایتهای معتبر زیر که در زمینه خدمات ثبت لوکیشن فعالیت میکنند بسپارید:
اما شاید قصد داشته باشید که کسب و کار خود را در خارج از ایران در گوگل مای بیزینس ثیت کنید که در ادامه درباره اینکه گوگل مای بیزینس چیست و نحوه ثبت کسب و کار در آن را برای شما شرح خواهیم داد.

گوگل مای بیزینس چیست؟
گوگل مای بیزینس یک خدمت رایگان از گوگل است که به کسب و کارها کمک میکند تا اطلاعات خود را در نتایج جستجوی گوگل و نقشههای گوگل قرار دهند. با استفاده از Google My Business کسب و کار شما میتواند موقعیت واقعی خود را نمایش دهد، ساعات کار، شماره تماس، وب سایت و بازخورد مشتری را مدیریت کند.
همچنین، این ابزار امکان ایجاد و مدیریت تحویل کالای محلی و دسته بندیهای محصولات شما را نیز فراهم می کند. با استفاده از گوگل مای بیزینس، میتوانید روی نمایش کسب و کار خود در گوگل کنترل داشته باشید و با مشتریان پتانسیل خود ارتباط برقرار کنید.
همانطور که در یک دایرکتوری آنلاین اطلاعات ثبت میشود، صاحبان کسب و کار باید لیستینگ Google My Business خود را ایجاد و مالکیت خود را اثبات کنند و اطلاعات مهمی مانند ساعت کاری، موقعیت مکانی و تصاویر را در آن قرار دهند.
مشابه پلتفرمهای رسانه اجتماعی، صاحبان کسب و کار میتوانند در پروفایل گوگل مای بیزینس خود پستها ارسال کنند و مشابه استوریهای رسانههای اجتماعی، این پستها موقتی هستند و پس از هفت روز حذف میشوند. علاوه بر این، مشتریان میتوانند بدون ثبت نظر، عکسهایی را به پروفایل کسب و کار اضافه کنند، اما اگر بخواهند، میتوانند نظر خود را نیز ثبت کنند.
نحوه ثبت کسب و کار در گوگل مای بیزینس
اولین گام
ابتدا به وبسایت گوگل مای بیزینس به آدرس اینترنتی https://www.google.com/business مراجعه نمایید. سپس، وارد حساب کاربری Google My Business خود شوید. به دکمه شروع کلیک کنید و به صفحهای جدید وارد شوید.
در این بخش، باید اطلاعاتی مانند نام شرکت، کشور، منطقه، آدرس کامل و اطلاعات تماس را وارد کنید. باید با استفاده از حساب جیمیل خود وارد شوید. در صورتی که حساب جیمیل ندارید، میتوانید یک حساب جدید بسازید.
دومین گام
حال باید دسته بندی کسب و کار خود را انتخاب کنید. در این بخش، باید از بین لیست دستههای موجود، دسته بندی مناسب برای کسب و کار خود را انتخاب کنید. همچنین، باید به یک سؤال درباره تحویل خدمات و محصولات به مشتریان در مکان آنها پاسخ دهید. اگر کسب و کار شما نیازمند حضور شما در مکان مشتریان است میتوانید گزینه “بله” را انتخاب کنید. اما اگر کسب و کار شما در مکان خاصی وجود دارد و مشتریان باید به آن مکان مراجعه کنند، کلمه “خیر” را انتخاب کنید و دکمه ادامه را فشار دهید.
سومین گام
در ادامه، باید موقعیت جغرافیایی کسب و کار خود را بر روی نقشه پیدا کنید. با استفاده از نقشه، مکان کسب و کار خود را علامت گذاری کنید. در صورتی که با Google Maps آشنایی دارید، این کار آسان خواهد بود. Google نیز در این زمینه به شما کمک خواهد کرد و با توجه به آدرسی که انتخاب کردهاید، نقشه را نمایش خواهد داد. اگر مکان شما هنوز علامت گذاری نشده است، میتوانید علامت پین را بردارید و به نقطه مورد نظرتان هدایت کنید.
چهارمین گام
در ادامه، جزئیات آدرسی که وارد کردهاید، مجدداً نمایش داده میشود. پس از تایید، دکمه ادامه را فشار دهید. همچنین، گزینهای وجود دارد که مربوط به قبول شرایط و ضوابط Google Maps است. آن را تیک بزنید.
آدرسی که در این بخش وارد کردهاید بسیار مهم است؛ زیرا پیامی حاوی کد تایید محل کسب و کار به این آدرس ارسال خواهد شد. برای ورود به گوگل مای بیزینس، نیازمند این کد تایید هستید. در غیر این صورت، نمیتوانید به آن دسترسی پیدا کنید و در Google Maps نمایش داده شوید.
مشاغل مجاز برای ثبت در گوگل مای بیزینس
اگرچه پاسخ دادن به این سؤال ساده بنظر میآید، اما ثبت کسب و کار در گوگل مای بیزینس بر اساس نوع کسب و کار شما ممکن است. که در ادامه چند نمونه آورده شده است:
دارای مکان فیزیکی
این ویژگی در بسیاری از کسب و کارها وجود دارد و به آنها تعلق میگیرد. کسب و کارهایی با مکان فیزیکی شامل رستورانها، فروشگاهها، سالنها و غیره هستند. به طور ساده، کسب و کارهایی که نیاز به حضور مشتریان دارند تا خریدی انجام دهند.
خدمات در محل
شرکتهایی که با مراجعه به مکان جغرافیایی مشتری، محصولی را به فروش میرسانند یا خدماتی را انجام میدهند، در این دسته قرار میگیرند. با این حال، هنوز باید برای شرکت خود یک مکانی داشته باشند تا در صورت نیاز، مشتریان بتوانند به آنجا مراجعه کنند. این نوع کسب و کارها شامل مشاغلی مانند تعمیرکاران، خدمات تحویل بار، سمپاشان، نظافتچیان و هر کار دیگری که نیاز به مراجعه به مشتری دارد، میشوند.
مشاغل فردی
اگر در یک حوزه تخصصی مهارت دارید، مانند دکتر، وکیل یا حسابدار، شما در دسته بندی مشاغل فردی قرار میگیرید. به استثنای افرادی که فقط یک وبسایت دارند و دفتر کاری ندارند. بنابراین، تا زمانی که یک مکان جغرافیایی داشته باشید که مشتریان به آن مراجعه کنند، گوگل به شما اجازه میدهد تا برای حرفه خود پروفایلی ایجاد کنید.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، گوگل مای بیزینس در کشورمان تحریم و دارای محدودیت است. اما د ایران برای استفاده از خدمات جستجوی محلی از گوگل مپ استفاده میکنند. اما گوگل مپ برای ثبت به امتیاز لوکال گاید شما اهمیت زیادی قائل است، پس بهتر است برای خدمات ثبت لوکیشن از افراد یا سایتهایی که بهطور تخصصی این خدمات را انجام میدهند استفاده کنید که ما به شما سایت مپ ثبت و مارکت گوگل را معرفی میکنیم.
جمع بندی
به طور کلی، گوگل مای بیزینس یک ابزار قدرتمند برای کسب و کارها است که قابلیتهایی برجسته برای مدیریت مجازی و در دسترس بودن اطلاعات را فراهم میکند. با استفاده از این ابزار، کسب و کارها میتوانند با موفقیت در جستجوهای محلی حضور داشته باشند و به راحتی با مشتریان ارتباط برقرار کنند. در نهایت، گوگل مای بیزینس به کسب و کارها امکان میدهد تا بهبود کیفیت و اعتبار آنها را افزایش دهند و رشد و توسعه را ترغیب کند.