در این مقاله با آموزش گوگل مپ بهطور جامع و کامل همراه شما عزیزان هستیم. فناوریهای مکانیابی میتوانند ما را در هدایت به مقصد و ناوبری در مسیرهای پیچیده کمک کنند. یکی از پیشروان در این حوزه، گوگل مپ است. گوگل مپ، یک سرویس آنلاین است که اطلاعات مکانی و مسیریابی را فراهم میکند و به کاربران اجازه میدهد تا به راحتی به مقصد خود برسند.
اما یکی از چالشهای استفاده از گوگل مپ، آن است که بسیاری از کاربران، به طور کامل از قابلیتهای این سرویس آگاه نیستند. در واقع، بسیاری از ما از گوگل مپ برای پیدا کردن یک مکان مشخص استفاده میکنیم، اما قادر به بهره مندی از قابلیتهای پیشرفته آن نیستیم.
پس در این مقاله، قصد داریم به شما یاد بدهیم که چگونه از آموزش گوگل مپ بهره ببرید. در اینجا ما به طور جامع به بررسی قابلیتهای پیشرفته گوگل مپ می پردازیم و به شما نشان میدهیم که چگونه از آن برای مسیریابی بهینه و ناوبری در مسیرهای پیچیده استفاده کنید. از آموزش نشان دادن مکانهای مورد علاقه شما تا به اشتراک گذاری موقعیت فعلی خود با دوستانتان، در این مقاله با تمامی قابلیت های گوگل مپ آشنا می شوید.
بنابراین در صورتی که شما نیاز دارید تا به طور کامل از این ابزار قدرتمند بهرهمند شوید و مسیریابیهای خود را بهبود بخشید، با مپ سرا همراه باشید و این آموزش را دنبال کنید.
اما قبل از پرداختن به آموزش گوگل مپ، نظر شما را به این نکته جلب میکنیم که گوگل مپ قابلیت ثبت مکان در نقشه را دارد اما برای اینکه موقعیت مکانی شما را تایید کند، به امتیاز لوکال گاید شما توجه میکند و در صورتی که امتیاز پایینی داشته باشید آن مکان را تایید نخواهد کرد یا زمان زیادی از شما میگیرد. از همین رو دو سایت mapsabt و marketgoogle را برای انجام خدمات ثبت لوکیشن شما معرفی میکنیم.
آموزش گوگل مپ
همیشه گوگل نقشه خود را به روز میکند و ویژگیهای جدید را به آن اضافه میکند. با استفاده از آموزش گوگل مپ، علاوه بر مسیریابی، میتوانید محلهای مورد علاقه خود را ذخیره کنید و با دوستانتان به اشتراک بگذارید. شما میتوانید برای رستورانها، سینماها و سایر مکانهایی که در گوگل ثبت شدهاند، نظرات خود را بنویسید و به آنها امتیاز دهید. حتی میتوانید فروشگاه خود را در آن ثبت کنید تا دیگران به راحتی آدرس شما را پیدا کنند.
علاوه بر این، گوگل مپ ویژگیهای دیگری نیز دارد که کمتر شناخته شدهاند؛ مانند حالت ناشناس، نمایش زنده و به اشتراک گذاری موقعیت زنده شما! قبل از شروع کار، باید بدانید که برای استفاده از گوگل مپ، گوشی شما باید به اینترنت متصل و سرویس جیپیاس نیز فعال باشد. هرچند روشی وجود دارد که در صورت قطع اینترنت، همچنان میتوانید از نقشه گوگل استفاده کنید. در ادامه، همه این موارد را یادتان خواهیم داد.

دانلود و راهاندازی گوگل مپ
اولین گام از آموزش گوگل مپ، دانلود و نصب آن است. اگر از یک گوشی اندروید استفاده می کنید، احتمالاً این برنامه به طور پیش فرض روی دستگاه شما نصب شده است. با این حال، اگر میخواهید آن را بر روی یک دستگاه اندروید دیگر نصب کنید، میتوانید از فروشگاه گوگل پلی یا کافه بازار آن را دانلود و نصب کنید. همچنین، برنامه گوگل مپ برای دستگاههای iOS نیز در App Store موجود است و شما قادر خواهید بود آن را بر روی آیفون خود دریافت کنید. علاوه بر این، میتوانید این برنامه را بر روی آیپد و Apple Watch نیز استفاده کنید.
جستجو کردن لوکیشن دلخواه در گوگل مپ
گام دوم آموزش گوگل مپ مریوط به جستجوی مکان است. جستجو و معرفی مکانها با استفاده از گوگل مپ بسیار آسان است. در صفحه، یک باکس جستجوی قدرتمند وجود دارد که شما میتوانید در آن، نام مکان مورد نظر خود را تایپ کنید. در کنار باکس جستجو، لوگوی گوگل مپ، آیکون میکروفن و پروفایل شما قرار دارند. بعضی از ویژگیها فقط با ورود به حساب کاربری شما در دسترس خواهند بود.
برای وارد کردن مکان مورد نظر، به باکس جستجو کلیک کنید و نام مکان را تایپ کنید. در هنگام تایپ، چندین گزینه برای لوکیشن مورد نظر نمایش داده میشود و شما باید مکان مورد نظر خود را انتخاب کنید. اگر میخواهید از دستورات صوتی استفاده کنید، فقط بر روی آیکون میکروفن کلیک کنید و شروع به صحبت کنید. در این حالت، چندین گزینه دیگر برای مکان مورد نظر نمایش داده میشود و شما میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید.
مسیریابی در گوگل مپ چگونه است؟
برای مسیریابی در گوگل مپ ابتدا، با کلیک بر روی دکمه مسیریابی Direction در پایین صفحه Google Maps، یک صفحه جدید باز میشود. این صفحه به شما امکان میدهد مبدا و مقصد مورد نظر خود را وارد کنید. به طور پیش فرض، مبدا مکان فعلی من است. پس از انتخاب مقصد، چندین مسیر پیشنهادی به شما نشان داده میشود. همچنین، زیر نوار جستجو، گزینههای خودروی شخصی، حمل و نقل عمومی، پیاده روی وجود دارد. هر یک از مسیرهای پیشنهادی، مسافت و زمان تقریبی خود را نشان میدهند و همچنین میزان ترافیک در آنها هم نمایش داده میشود.
بعد از انتخاب مسیر مورد نظر، برای شروع مسیریابی با Google Maps، کافیست روی دکمه استارت یا شروع کلیک کنم. البته، قبل از انتخاب گزینه شروع، میتوانید مسیر حرکت را مشاهده کنید. برای این منظور، باید گزینه مراحل کنار شروع را لمس کنید.
ذخیره کردن و اشتراک گذاری مقصد
میرسیم به گام سوم از آموزش گوگل مپ و آن نحوه ذخیره کردن و اشتراک گذاری آن است. برای این کار بعد از انتخاب مقصد، برروی آن به ضربه بزنید و صفحه نمایش جدیدی باز میشود که گزینههای مختلفی را نمایش میدهد.
در بین گزینهها، میتوان به ذخیره سازی (save) و به اشتراک گذاری (share) اشاره کرد. برای ذخیره سازی، لازم است روی حساب کاربری وارد شوید، اما برای به اشتراک گذاری هیچ محدودیتی وجود ندارد. در صفحهی اصلی برنامه و در پایین صفحه، گزینهای برای مکانهای ذخیره شده وجود دارد. با لمس کردن این گزینه، به یک صفحه جدید هدایت میشوید که تمام مکانهای ذخیرهشده تان را نمایش میدهد.
تمایم لاین چیست؟
گام چهارم از آموزش گوگل مپ، تایم لاین است. یکی از ویژگیهای جدید گوگل مپ Timeline نام دارد که به طور کلی مکانهایی که در طول زمان به آنها رفتهاید را تشخیص میدهد. گوگل از این اطلاعات برای سادهتر کردن سفرهای شما با استفاده از روشهای مختلف استفاده میکند. برای استفاده از این ویژگی، ابتدا به سایت Google Maps بروید، سپس روی آیکون سه خط (منو همبرگر) کلیک کنید و در نهایت بر روی گزینه Timeline کلیک کنید.
یافتن لوکیشنهای خاص در گوگل مپ
در این بخش از آموزش گوگل مپ، هدف ما پیدا کردن مکانهای مختلف مانند رستوران است. در بالای صفحه نمایش و در پایین نوار جستجو، چندین گزینه قابل مشاهده است که شامل رستورانها، هتلها، داروخانهها و سایر مکانها میشود. با لمس هر یک از این گزینهها، فهرستی از مکانهای موجود در اطراف شما نمایش داده میشود.
با انتخاب هر یک از این مکانها، یک منوی پاپ آپ در پایین برنامه ظاهر میشود که شامل گزینههایی مثل مسیریابی و شروع به حرکت است. همچنین، در بالای صفحه هم چندین گزینه وجود دارد که با استفاده از آنها، میتوانید نتایج را فیلتر کنید.
مشاهده ترافیک در گوگل مپ
گام ششم از آموزش گوگل مپ، مشاهده ترافیک است. با استفاده از امکانات سرویس گوگل مپ، کاربران میتوانند وضعیت ترافیک منطقه خود را بررسی کرده و با استفاده از اطلاعاتی که دریافت میکنند، مسیری کوتاهتر را برای رسیدن به مقصد خود انتخاب کنند. این سرویس به شما کمک میکند که در طول سفر خود با وضعیت ترافیک آشنا شوید و در زمانهایی که ترافیک پرباری وجود دارد، جادهها را به عنوان مسیر حرکتی در نظر نگیرید.
استفاده از نقشه آفلاین
هفتمین گام از آموزش گوگل مپ، نحوه استفاده از حالت آفلاین نقشه گوگل است. میتوانید همیشه با استفاده از گوگل مپ نقشه شهرهای مورد علاقه خود را بصورت آفلاین استفاده کنید. برای این کار، کافیست ازقبل نقشه مورد نظر را دانلود کنید؛ بهطور مثال برای دانلود نقشه تهران، در قسمت جستجو اسم تهران را تایپ کنید و شهر را انتخاب کنید.
سپس با لمس کادر پایین صفحه، وارد قسمت توضیحات شهر میشوید. در آن قسمت بر روی سه نقطه لمس کنید و گزینه دانلود را انتخاب کنید. در صفحهی بعدی دوباره گزینه دانلود را لمس کنید و نقشه تهران را دانلود کنید. حالا هر زمان که خواستید، بدون نیاز به اینترنت، میتوانید از امکانات نقشه گوگل در تهران استفاده کنید و به مسیریابی بپردازید. برای کسب اطلاعات بیشتر برای استفاده از گوگل مپ بدون اینترنت میتوانید مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید.
ثبت لوکیشن در گوگل مپ
آخرین گام از آموزش گوگل مپ ثبت لوکیشن در نقشه گوگل است. استفاده از گوگل مپ دارای یکی از مزایای مهمی است که این امکان را به شما میدهد تا موقعیت کسب و کار خود را در آن ثبت کنید. با ثبت کسب و کار در گوگل مپ، مخاطبان به سادگی میتوانند موقعیت دقیق فروشگاه، شرکت، رستوران یا هر نوع کسب و کار دیگر را پیدا کنند.
این امر همچنین به کسب و کارها کمک میکند تا خدمات بهتری به مشتریان خود ارائه دهند و به افزایش اعتماد مشتریان به برند خود بیانجامند. اگر تا به امروز موفق به ثبت موقعیت مکانی خود نشدهاید، پیشنهاد میکنیم ثبت کسب و کار خود را به سایت مپ ثبت یا مارکت گوگل بسپارید و اطمینان حاصل کنید که کسب و کار شما بدون هیچ مشکلی ثبت خواهد شد.
جمع بندی
در این مقاله با آموزش گوگل مپ به طور جامع همراه شما بودیم. گوگل مپ همچنان به عنوان یک ابزار قدرتمند و حیاتی در دنیای مدرن برای فراهم کردن اطلاعات لازم در مورد مکانها و مسیریابی به حساب میآید. با استفاده از این ابزار، میتوان هر چیزی را از سراسر جهان کشف کرد و به مقصد خود به راحتی رسید. بنابراین، بدانید که با یادگیری مباحث و توانایی استفاده از امکانات گوگل مپ، به راحتی و با اطمینان میتوانید به مقصد خود برسید و به جهانی جدید از امکانات اینترنتی دست پیدا کنید.