مختصات utm در گوگل مپ یک سیستم عرض و طول جغرافیایی است که به طور گسترده در نقشهها و سیستمهای موقعیتیابی مانند گوگل مپ استفاده میشود. این سیستم، نقاط روی سطح زمین را با استفاده از یک سیستم مختصات گرافیکی دوبعدی به صورت اعداد مجزا نشان میدهد.
در این مقاله، به بررسی نحوه استفاده از مختصات UTM در گوگل مپ خواهیم پرداخت. در ابتدا، مفهوم مختصات UTM و کاربردهای آن را بررسی خواهیم کرد. سپس، روشهای استفاده از این سیستم در گوگل مپ را بررسی خواهیم نمود.
بدون شک، مختصات UTM توانسته است در سیستمهای نقشه برداری و موقعیتیابی که امروزه در اختیار ما قرار گرفتهاند، تحولی چشمگیر به وجود آورد. با استفاده از این سیستم، کاربران قادر خواهند بود تا نقاط را در محدودههای مشخصی از سطح زمین به صورت دقیق و قابل قبولی تعیین و مشخص کنند.
به طور خلاصه، این مقاله شما را با مفهوم مختصات UTM در گوگل مپ آشنا خواهد کرد و به شما کمک خواهد کرد تا قدرتمندترین ویژگیهای این سیستم را در گوگل مپ استفاده کنید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شود و به شما کمک کند تا در استفاده بهینه از این سیستم مؤثرتر باشید.
اما قبل از پرداختن به مختصات utm در گوگل مپ نظر شما را به ویژگی دیگر گوگل مپ، یعنی اضافه کردن آدرس به گوگل مپ جلب میکنم. این قابلیت کمک زیادی به کسب و کارهای محلی کرده است. اگر شما هم صاحب یکی از همین کسب و کارها هستید پیشنهاد ما به شما این است که کسب و کار خود را در گوگل مپ ثبت کنید. چنانچه خودتان موفق به این کار نشدید، در ادامه دو سایت معتبر برای انجام خدمات ثبت لوکیشن به شما معرفی خواهیم کرد:
مختصات utm چیست؟
مختصات utm در گوگل مپ یک سیستم منحصر به فرد شامل نصف النهارهای موازی و مستقیم بوده و مدارهای همزمان افقی و عمودی را دربر میگیرد. کره زمین در محور X به 60 قسمت 6 درجهای تقسیم شده است، هر درجه معادل تقریباً 111 کیلومتر است. این تقسیم بندی شامل 30 زون در نیمکره غربی و 30 زون در نیمکره شرقی میشود که شماره گذاری آنها از نیمکره غربی آغاز میشود (شروع از محور ۱۸۰ درجه در آمریکا با زون شماره ۱) در این سیستم، محور Y به ۲۰ قسمت ۸ درجهای از ۸۰ درجه جنوبی تا ۸۴ درجه شمالی تقسیم شده است و نامگذاری آنها بر اساس حروف الفبای انگلیسی انجام میشود.
مختصات utm در گوگل مپ
- ابتدا وارد نقشه گوگل شوید.
- گزینه save را بزنید.
- گزینه maps را انتخاب کنید.
- در پایین صفحه گزینه creat map کلیک کنید.
- در نقشه utm با توجه به منطقه مورد علاقه خود، لایههایی را که فکر میکنید مهم هستند، رسم کنید. این میتواند شامل یک لایه برای نقاط مرجع، یک لایه دیگر برای چندضلعیهای زمینی و یک لایه دیگر برای ساختمانها باشد.
- وقتی کار تمام شد، فایل را دانلود کنید، سه نقطه عمودی را انتخاب کنید و آن را به عنوان فایل KML/KMZ ذخیره کنید، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است.
جمع بندی
یکی از روشهای ساده و مفید برای تعیین موقعیت مکانی در گوگل مپ، استفاده از مختصات utm در گوگل مپ است. با کمک این سیستم مختصات، میتوانید به طور دقیق و راحت مکان مورد نظر خود را در این نرمافزار پیدا کنید. با استفاده از این قابلیت، شما قادر خواهید بود به راحتی نقطهی خاصی را به روی نقشهی گوگل مپ مشاهده و با دیگران به اشتراک بگذارید.